Objedinjeni hitni bolnički prijem OB Koprivnica ispunio uvjete za početak rada

Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) koji se nalazi u sklopu Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici ispunio je sve uvjete za početak rada.

Tako je u petak, 20. svibnja 2011., zaključilo stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi nakon detaljnog pregleda prostora, medicinske opreme i kadrova. Domaćini spomenutom povjerenstvu bili su ravnateljica OB „Dr. Tomislav Bardek“ Gordana Slavetić, dr.med.spec., predstojnik jedinice samostalne djelatnosti hitne medicine Mladen Vuljak, dr.med.spec. i predstojnik jedinice za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite Damir Važanić, bacc.med.techn.

Objedinjeni hitni bolnički prijem u Koprivnici postoji od 2003. godine. Izgrađen je u okviru pilot projekta reforme zdravstvenog sustava u Koprivničko - križevačkoj županiji sa ciljem da se hitnom pacijentu pruži što kvalitetnija i brža hitna medicinska skrb na jednom mjestu. 

Osim što je ispunio uvjete za početak rada s hitnim pacijentima, OHBP je zadovoljio i uvjete koje propisuje Pravilnik za održavanje nastave iz područja hitne medicine.

Izražavamo iznimno zadovoljstvo i upućujemo čestitke objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u OB Koprivnica na službenom početku rada.
(izvor: http://www.hzhm.hr/kalendar-strucnih-dogadanja/news_116)