Ambulanta za palijativnu medicinu i Dnevni boravak za palijativne bolesnike

U četvrtak 12.5.2011. u Općoj bolnici Koprivnica, službeno je otvorena i počela sa radom Ambulanta za palijativnu medicinu i Dnevni boravak za palijativne bolesnike. Otvorenju su nazočili brojni djelatnici iz stručnog i političkog života.


Pozdravnu riječ i najavu otvorenja održala je Ravnateljica opće bolnice u Koprivnici , dr.med. Gordana Slavetić. Potom je nazočne pozdravio i voditelj Ambulante dr. Mato Devčić, te opisao razvoj, strukturu i djelokrug rada Ambulante. O palijativnoj medicini u Hrvatskoj govorili su i dr. Marijana Braš, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu, te doc. dr. Veljko Đorđević, predstojnik
Centra za palijativnu medicinu ,medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, sa kojim Bolnica ima Ugovor o znanstvenoedukacijskoj suradnji. Na kraju je nazočne pozdravio i Župan Koprivničko-križevačke županije gosp. Darko Koren, te istaknu značaj i važnost razvoja palijativne medicine na području Županije i cijele Republike Hrvatske, podržao nastojanja i pružio podršku svim djelatnicima u daljnjem radu i razvoju palijativne medicine na našem području.
Među ostalima, dogañaju su nazočili i saborski zastupnik dr. Stjepan Milinković, te predsjednica Upravnog vijeća Bolnice, dr. Karmen Antolić.

PREUZMITE PDF DOKUMENT >>>